Το Πολιτιστικό - Πνευματικό Κέντρο «Άξιον Εστίν» Κοκκίνη Χάνι είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα.
Δημιουργήθηκε από την Ενορία Αγ. Αναργύρων Κοκκίνη Χάνι, το 2003 μετά από λαϊκή συνέλευση, λόγω της έλλειψης ανάλογου φορέα στην ευρύτερη περιοχή .
Η απόφαση υλοποίησης μια τέτοιας ανάγκης από την τοπική Εκκλησία ήταν ομόφωνη επειδή η Εκκλησία αποτελεί συνεκτική δύναμη, ζητά την «επι-κοινωνία» όλων των ανθρώπων και δεν υπεισέρχεται σε αντιπαραθέσεις ή ιδιοτελή συμφέροντα που πολλές φορές διχάζουν και διαλύουν ανάλογες προσπάθειες.

Μετά από πρόταση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ενορίας (Αρ. Αποφ. 2/06-04-2003), προς τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κυρό Τιμόθεο αποφασίσθηκε η Ίδρυση και Λειτουργία του Κέντρου η οποία και δημοσιεύτηκε στο Φ. Ε. Κ. Β΄/1133/11-8-2003 (με αριθμό 1652).
Στόχος του Κέντρου είναι η μελέτη και σπουδή της ορθόδοξης παράδοσης της Εκκλησίας μας και η σύσφιξη των σχέσεων των κατοίκων του ευρύτερου οικισμού Κοκκίνη Χάνι μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων, πολιτιστικών, πνευματικών, εξωραϊστικών κ.α.
Το Κέντρο διοικείται από δεκαμελές Διοικητικό Συμβούλιο. Από την πρώτη κιόλας χρονιά λειτουργίας του έχει επιδείξει αξιόλογη δράση σε τομείς εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς.
Διοργανώνονται οι πρώτες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις του οικισμού Κοκκίνη Χάνι και αρχίζει να δημιουργείται ένας μικρός πυρήνας ανθρώπων που ολοένα αυξάνει και αγκαλιάζει τις πρωτοβουλίες του Κέντρου .
Το έτος 2010 ο Δήμος Γουβών αναγνωρίζοντας το έργο του Κέντρου, μας παραχώρησε τη χρήση του κτηρίου της 126 Σ. Μ. που στέγαζε παλαιότερα τμήμα του Δημοτικού Σχολείου Κοκκίνη Χάνι.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου προχώρησε σε ριζική ανακαίνιση του κτηρίου αυτού δημιουργώντας ένα σύγχρονο και ευχάριστο περιβάλλον για τα μέλη του.

Σήμερα, το Πολιτιστικό –Πνευματικό Κέντρο «Άξιον Εστίν» έχει να επιδείξει αξιόλογο έργο ενώ στις δραστηριότητές του συμμετέχουν άτομα κάθε ηλικίας.

diahoristiko2

  • key

K

e

y

c

e

r

t


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ