Ο Τομέας Εικαστικών είναι ο πρώτος τομέας που δημιουργήθηκε στο Πολιτιστικό μας Κέντρο.

Δημιουργεί με απόλυτη επιτυχία και είναι ένας από τους πολυάριθμους από άποψη συμμετοχής μελών, Τομείς του Κέντρου.

Λειτουργούν τμήματα παιδικά και ενηλίκων.

Σκοπός μας δεν είναι να κάνουμε τον κάθε ενδιαφερόμενο καλλιτέχνη, αλλά να του δώσουμε τις χαρές του δημιουργού.

Η εικαστική εκπαίδευση ξεκινώντας από την προσχολική ηλικία, λειτουργεί θετικά στην ανάπτυξη του παιδιού. Τα βοηθάει, να αναπτύξουν προσοχή, τάξη και μεθοδικότητα στη δουλειά τους. Τα παροτρύνει μέσα από ειδικά σχεδιασμένα μαθήματα να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους, την επινοητικότητα και την παρατηρητικότητά τους. Τα προικίζει με δημιουργική δύναμη και αυτοπεποίθηση, και όλα τα παραπάνω μέσα από τη χαρά της δημιουργίας και της έκφρασης.

Οι πρώτες εμπειρίες του παιδιού γύρω από τη δημιουργία της τέχνης και την ανταπόκριση στις οπτικές μορφές θα πρέπει να είναι πλούσιες και να συμβαδίζουν με το επίπεδο ανάπτυξης του παιδιού.

Παρόλο που ισχύει πως ο δάσκαλος πρέπει να παίρνει ως βάση το στάδιο ανάπτυξης του παιδιού, ταυτοχρόνως έχει και την ευθύνη να διευρύνει και να επεξεργαστεί τις ικανότητες, τις κλίσεις και τις δυνατότητες των παιδιών.

Ο Τομέας Εικαστικών του Κέντρου μας έχει να επιδείξει αξιόλογες εκθέσεις τόσο στον οικισμό μας όσο και στην πόλη του Ηρακλείου. Δείγμα φωτογραφιών υπάρχει σε σχετικό άρθρο της ιστοσελίδας μας.

Υπεύθυνη Τομέα : κ. Μαρία Σερζετάκη.

 

diahoristiko2

  • key

K

e

y

c

e

r

t


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ